Skiën: een belevenis voor jong en oud

Skiën kan je zowel doen over sneeuw als over een kunstskibaan. Uiteraard hebben wij voornamelijk een focus op dat eerste. Toch bestaan er verschillende vormen van skiën, die je ook op verschillende locaties kan uitoefenen. De skioorden waar wij mee samenwerken bieden onderstaande skivormen aan (en vaak nog veel meer).

Langlauftrajecten

Bij alle door ons aangeboden bestemmen kan je ook langlauftrajecten afleggen. Het gaat meestal over machinaal aangelegde sporen en ze zijn er in diverse lengtes en stijlen. Deze vorm van wandelskiën is ideaal voor ouderen en kinderen. Bovendien kan je zo genieten van een heus uitzicht. Genieten zal je doen, zoveel is zeker.

Alpine skiën

Alpine skiën is uiteraard de meest populaire vorm van skiën. Hierbij leg je een afdaling af. Er zijn verschillende moeilijkheidsniveaus, gaande van bochten en sprongen tot slalom en reuzeslalom. Ook de Super G bochtige snelheidsparcours behoren tot de mogelijkheden. Lessen volgen is eveneens geen probleem.

Snowboarding

Tot slot kan je bij de meeste skioorden ook gewoon snowboarden. Je kan parcours afleggen tussen paaltjes en al dan niet zeer technisch bochtenwerk verrichten, maar je kan er ook sprongen wagen. Sommige skioorden bieden ook schansen aan. Bijna overal kan je ook lessen volgen.